Simbioza

ponosno_predstavlja_sl

 

 

 

Naziv storitve:

  • izobraževanje,
  • medgeneracijsko sodelovanje,
  • športne in rekreacijske aktivnosti.

Kazalo

Kontaktni podatki NVO

Simbioza Genesis, socialno podjetje
Naslov:  Dunajska 22, 1000 Ljubljana

Spletno mesto NVOhttp://www.simbioza.eu

Telefon NVO: 040 336 311

E-pošta: info@simbioza.eu

Opis organizacije: 

Simbioza od leta 2011 povezuje Slovenijo. Socialna inovacija, ki je združila modrost in mladost in pokazala, da je medgeneracijsko sodelovanje prava smer prihodnosti, je v računalniške delavnice vključila več kot 20.000 ljudi. Zgodba računalništva je dobila trajnostno zgodbo preko Medgeneracijskega centra, Simbioza šol in projekta Simbioza mojstri. Simbioza se širi tudi mednarodno in nosi dobro ime Slovenije v širni svet.

Snovalci Simbioze verjamemo, da je prav, da pozitivno energijo tedenske akcije ohranimo. Želimo ustvarjati družbo, kjer mladi spoznavajo, kakšno bogastvo modrosti se skriva v starejših, in kjer starejši verjamejo v prihodnost, predvsem zaradi solidarnih mladih, ki ponudijo roko sodelovanja v tednu v oktobru.

S projektom SIMBIOZA GIBA želimo biti zgled celotni Sloveniji. Na noge želimo dvigniti vse, ki so čakali na pravi trenutek. To bo teden, ki bo lahko marsikomu spremenil življenje. To bo teden, ki bo predramil mlajše generacije in spomnil starejše, da obstaja tisto nekaj, kar jih združuje. Da vedno in povsod lahko govorijo isti jezik. Jezik zdravja, pravega načina življenja, sreče, trenutkov in funkcionalnih teles, ki ne poznajo in priznavajo let. Jezik, ki za svoje izražanje in sporazumevanje ne potrebuje besed. Jezik, ki mu pravimo gibanje.

Reference organizacije:

Simbioza je v treh letih povezala več kot 15.000 starejših in 9.000 mladih po vsej Sloveniji v vseslovenski akciji računalniškega in internetnega opismenjevanja. Akcija Simbioza je razvila model računalniških delavnic za starejše, kjer se le-ti učijo od mladih in v enem tednu spoznajo osnove uporabe računalnika. Delavnice so bile brezplačne in so temeljile na medgeneracijskem sodelovanju in prenosu znanja z mladih na starejše.

Zaradi nadvse pozitivenga odziva splošne javnosti pa so se ustvarjalci Simbioze lani odločili, da akcija preraste v trajnostni projekt. Iz te ideje je nastal “Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijski center” ter projekti Simbioza mojstri, Simbioza šole, Simbioza klub in Konzorcij Sodelujemo. Medgeneracijsko sodelovanje je tako s temi projekti umeščeno v širši družbeni okvir na trajnostni osnovi, ki doprinašajo tako otrokom, mladim, odraslim in starejšim. Sedaj ekipa Simbioza združuje ambiciozne mlade, ki dnevno izvajajo in načrtujejo medgeneracijske projekte.

 

Kontaktna oseba:

Ana Pleško, direktorica, ana.plesko@simbioza.eu