DRUŠTVO ŠOLA ZDRAVJA

logo_solazdravja1

 

 

 

Naziv storitve:

Kazalo

Kontaktni podatki NVO

Društvo šola zdravja
Naslov:  Slamniarska cesta 18, 1230 Domžale

Spletno mesto NVOwww.srce-me-povezuje.si/solazdravja

GSM: 040 397277

E-pošta: telovadba7.30@gmail.com

Kratek opis vaše NVO 

Osnovna aktivnost društva – jutranja telovadba Vsak dan ob 7.30h (razen nedelje in praznikov), v vseh letnih časih, zunaj na prostem, stoje, po svojih zmožnostih izvajamo vaje »1.000 gibov«. V 30 minutah razgibamo vse dele telesa. Začnemo pri dlaneh, končamo pri podplatih. Obdelamo vse sklepe in vse mišične skupine. S tem dosežemo maksimalno gibljivost in okretnost telesa. Vaje izvajamo na javnih površinah, vodijo usposobljeni prostovoljci. Zato je udeležba brezplačna, ne pobiramo nobene vadnine. KDO LAHKO TELOVADI? V okviru Društva vsako jutro ob 7.30 zjutraj po različnih krajih Slovenije hkrati telovadi 800-900 oseb. Najstarejša skupina v Piranu deluje že 5 let. Skupine so različno velike in štejejo od 10 do 80 članov. To niso maturanti, ki se le maja spravijo na glavne ceste skupinsko plesat in jih gleda množica ljudi. Ne, večina članov Društva Šola zdravja je starih nad 50 let, veliko je upokojencev, ki so vsak dan bolj zdravi. Najstarejša udeleženka je z Obale in šteje 92 let, medtem ko jih je starih čez 80 let kar precej. A kar je najbolj opazno, svojih let sploh ne kažejo! To so srčni ljudje, polni dobre volje in pozitivne energije. Torej, gre za ljudi, ki želijo kaj narediti za svoje zdravje in vsak telovadi po svojih zmožnostih in sposobnostih. Pridruži se jim lahko vsak. Marsikje se jim pridružijo tudi naključni mimoidoči, celo turisti ali hotelski gostje.

KAKO TELOVADIJO?

Telovadba ni zahtevna, kar pomeni, da ni potrebna predhodna kondicijska pripravljenost, draga športna oprema tudi ne in kar je najbolj pomembno, vse je brezplačno le članarino poravnate enkrat letno (20€). Vaje so preproste in niso težke, primerne so za vsakogar. Gre za sklepne vaje, ki jih je sestavil dr Nikolay Grishin, in se imenujejo 1000 gibov. Vse vaje se izvajajo stoje. V 30 minutah se razgibajo vsi sklepi telesa in vse mišične skupine. Začne se pri dlaneh, konča pa pri podplatih. S tem se ohranjajo funkcionalne sposobnosti in se doseže boljša gibljivost, okretnost telesa ter ravnovesje. Organiziramo tudi razna predavanja in praktične delavnice (fizika in statika telesa, psihologija, prehrana…).

Reference vaše organizacije 

Iz Ministrstva za šolstvo in šport smo v letu 2010 pridobili status društva v javnem interesu na področju športa. S Športno unijo Slovenije sodelujemo v projektu Zdravo društvo. Namen projekta je, promocija organizirane, redne, strokovno vodene, ustrezno intenzivne in kakovostno strukturirane športno rekreativen vadba. V letošnjem letu smo prišeli sodelovati z Zvezo slepih in slabovidnih in Zvezo glugih in naglušnih. Dobro sodelujemo z občinami; Piran, Domžale, Kamnki, Sežana, Kobarid, Most na Soči, Ig, Mengeš, Trzin, Litija, Šmartno pri Litiji, Murska Sobota, Ptuj….

Naziv storitve

predavanje-praktični seminar Vsak trenutek je lahko nov začetek

Kratek opis storitve 

Predavatelj je zdravnik, dr.Nikolay Grishin, ki je pri svojem delu opazil, kaj je glavni problem različne vrste bolezni. Motivacija za redno vadbo: preprosti gibi telesa, redna vadba v bližini bivališča, boljše počutje, skupna vadba-socialna podpora. Danes se razvijajo vse pogosteje psihosomatske bolezni. Depresija, nezaupanje vase in družbo so problemi, ki jih lahko skupaj olajšamo. Pomembnosti zdravega duha v današnjih kriznih časih: motivacija »lenuhov«, skrb za lastno zdravje. Predavatelj je zdravnik, dr.Nikolay Grishin, ki je pri svojem delu opazil, kaj je glavni problem različne vrste bolezni.

Koristi, ki jih lahko podjetje pridobi ob sodelovanju z vami

Fizično boljše počutje, vpliva tudi na psiho in na storilnost. Pridobivanje znanj o delovanju telesa in funkcij. Zakaj pride do bolezni in kako lahko to preprečimo.

Cena (neto) storitve na udeleženca ali skupino v EUR

100,00 za 1,5h predavanja + potni stroški

Termini izvedbe storitev 

Vse leto.

Kontaktna oseba za storitev:

Ime in priimek – Zdenka KatkičGSM – 040 397277e-pošta – telovadba7.30@gmail.com

Storitev lahko nudimo:

nacionalno

Naziv storitve 

razne Praktične delavnice

Kratek opis storitve 

Po predhodnem dogovoru, pripravimo praktične delavnice, ki bodo namenjene reševanju težav in problemov, ki se pojavljajo na določenem delovnem mestu (tajnice; glava, hrbtenica).

Koristi, ki jih lahko podjetje pridobi ob sodelovanju z vami

Preventiva je danes najbolj pomembna. Zmanjšanje bolniških staležev.

Cena (neto) storitve na udeleženca ali skupino v EUR

150,00 za 1,5h + potni stroški

Termini izvedbe storitev 

celo telo

Storitev lahko nudimo:

nacionalno

Naziv storitve 

Telovadba 1.000 gibov

Kratek opis storitve 

Prikaz vaj “1.000” gibov. Tečaj in učenje voditeljev. Redna vadba je najbolj učinkovita na dolgi rok.

Koristi, ki jih lahko podjetje pridobi ob sodelovanju z vami

Vsakodnevno izvajanje, lahko na delovnem mestu ali v bližini.

Cena (neto) storitve na udeleženca ali skupino v EUR

100,00 + potni stroški

Termini izvedbe storitev 

vse leto

Storitev lahko nudimo:

nacionalno