Srečanje vsebinskih mrež Slovenije: “Družbena inovacija in nevladne organizacije”

Konzorcij vsebinskih mrež nevladnih organizacij Slovenije vljudno vabi na letno nacionalno srečanje “Družbena inovacija in nevladne organizacije”, ki bo potekalo v petek, 14. oktobra 2016, v Narodnem muzeju (Maistrova ulica 1 – vhod s ploščadi Muzejske četrti) med 9. in 13. uro.

Namen srečanja je aktivno prispevati k nastajajočemu strateškemu okvirju Slovenije do 2050, ki nastaja znotraj državnega projekta priprave nove dolgoročne Strategije razvoja Slovenije (SRS). Tema letošnjega srečanja je vloga nevladnih organizacij pri spodbujanju in razvoju družbenih inovacij. Družbene inovacije se rojevajo med ljudmi. Ti se za dosego svojih idej in vizij združujejo v organizirane oblike delovanja, tudi nevladne organizacije.

Na srečanju se bodo soočili različni pogledi družbenih inovacij, ravno tako pa se bodo raziskale okoliščine in pogoji, ki pripeljejo do trajnostne družbene inovacije. Vsebinske mreže bomo v nadaljevanju srečanja iskale skupne točke naših delovanj in določiti nekaj ključnih družbenih inovacij, pri katerih bomo še intenzivneje medsebojno sodelovali.

Rezultati nacionalnega srečanja bodo predani Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, za uporabo v procesu nastajanja nove Strategije razvoja Slovenije. Več o celotnem projektu najdete na www.slovenija2050.si.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite tukaj in s tem olajšate organizacijo dogodka.

V pričakovanju srečanja in konstruktivnega razmisleka,

Vsebinske mreže nevladnih organizacij Slovenije.