Slovensko društvo za celiakijo

celiakija_logo

 

 

 

Naziv storitve:

  • predavanja in praktični seminarji.

Kazalo

Kontaktni podatki NVO

Slovensko društvo za celiakijo

Naslov:  Ljubljanska ulica 5, 2000 Maribor

Spletno mesto NVOhttp://drustvo-celiakija.si/

Telefon NVO: 02 300 63 50

GSM: 051 44 22 72

E-pošta: drustvo@drustvo-celiakija.si

Kratek opis NVO

Slovensko društvo za celiakijo je društvo, ki združuje ljudi vseh starosti s celiakijo. Celiakija je bolezen, pri kateri so bolniki doživljenjsko vezani na izključitev glutena iz prehrane. Gluten se nahaja v pšenici, rži in ječmenu; nekateri bolniki pa ne smejo uživati tudi ovsa.Zaradi narave potreb obolelih, se društvo povezuje s strokovnjaki s področja medicine, dietetike ter s proizvajalci, uvozniki ter ponudniki prehranskih izdelkov. Društvo je organizirano po podružnicah in sicer Slovensko društvo za celiakijo podružnica za Podravje, Slovensko društvo za celiakijo podružnica Celje, Slovensko društvo za celiakijo podružnica za Koroško, Slovensko društvo za celiakijo podružnica Ljubljana, Slovensko društvo za celiakijo podružnica za Gorenjsko, Slovensko društvo za celiakijo podružnica za Primorsko ie Slovensko društvo za celiakijo podružnica za Pomurje.Slovensko društvo za celiakijo, ki deluje na nacionalnem nivoju za člane in druge bolnike iz Slovenije organizira obnovitveno rehabilitacijo otrok in mladostnikov, mladinski tabor, rehabilitacijo odraslih bolnikov s celiakijo, zimski športni dan, športne igre, izdaja svoje glasilo in ureja spletno stran. V okviru podružnic potekajo zdravstveno vzgojni programi: strokovna predavanja, praktična usposabljanja v pripravi jedi brez glutena, športne in druge aktivnosti.

Reference organizacije

– Leta 2000 je v okiru MOVITa društvo organiziralo mednarodno mladinsko izmenjavo. –Slovensko društvo za celiakijo je član Mednarodnega združenja za celiakijo AOECS (Association of European Coeliac Societies). Leta 2007 je naše društvo organiziralo mednarodno konferenco, ki je potekala v Mariboru. – Mladinski svet Slovenije je prizadevnim članom društva podelil naziv: – naj prostovoljka leta 2005: Breda Kojc – prostovoljec leta 2006 Tadej Ornik – prostovoljec leta 2007 Andrej Košmrlj – prostovoljki leta 2009 Damjana Benigar Kaluža, Janja Košuta Špegel – prostovoljka leta 2010 Leopoldina Zafošnik – Slovensko društvo za celiakijo je prejelo listino Mesta Maribor – priznan je NFHOS (Nacionalni forum hhumanitarnih organizacij Slovenije) 2011 članici SDC Bredi Kojc – Leta 2011 se je društvo vključilo v mednarodni projekt LQ – CELIAC s polnim naslovom »Izboljšanje kvalitete življenja bolnikov s celiakijo na obmejnem področju Slovenije in Madžarske«. Partnerji v projektu so: Mestna občina Maribor, UKC Maribor, Slovensko društvo za celiakijo, Bolnica Szombathely in Društvo za celiakijo Železne županije iz Szombathelija.

Naziv storitve

predavanja in praktični seminarji

Kratek opis storitve

Predavanje o celiakiji in priključenih boleznih ter živilih, ki so primerna v brezglutenski dietiPraktični seminarji v pripravi brezglutenskih jedi

Koristi, ki jih lahko podjetje pridobi ob sodelovanju z vami

Podjetja, ki so zainteresirana za pripravo brezglutenske prehrane (gostilne, restavracije, hoteli, šole ipd.)  si lahko pridobijo tako teoretično kot praktično znanje s tega področja.

Ostale koristne informacije (dejavnosti, termini, cene, itd.)

Cena (neto) storitve na udeleženca ali skupino v EUR

po dogovoru

Termini izvedbe storitev

po dogovoru

Kontaktna oseba za storitev:

Ime in priimek – Pisarna SDCTelefon – 02 300 63 50GSM – 051 44 22 72e-pošta – drustvo@drustvo-celiakija.si

Storitev lahko nudimo:

v določenih regijah

Regije, kjer lahko nudimo storitev

Gorenjska, Koroška, Osrednjeslovenska, Pomurska, Podravska,Savinjska, Zasavska, Spodnjeposavska, Jugovzhodna Slovenija, Notranjsko-kraška,  Goriška, Obalno-kraška