Medobčinsko društvo invalidov Lendava

zdis_logo

 

 

Naziv storitve:

  • preprečevanje in blaženje socialnih in psiholoških posledic invalidnosti,
  • delo na področju zagovorništva in civilnega dialoga,
  • informativna dejavnost za člane,
  • usposabljanje za aktivno življenje in delo,
  • kulturna dejavnost.

Kazalo

Kontaktni podatki NVO

Medobčinsko društvo invalidov Lendava

Naslov:  Ulica heroja Mohorja 3, 9920 Lendava

Spletno mesto NVOwww.invalidi-lendava.si

Telefon NVO: 025751598

GSM: 041671051

E-pošta: drustvo.invalidov1@siol.net

Kratek opis NVO in storitve

V  društvo so enakopravno vključeni člani madžarske narodnosti in madžarski jezik se enakovredno uporablja pri poslovanju in komuniciranju z njimi. Namene, cilje in naloge društva invalidov podrobno opredeljuje statut društva, skladno s tem pa tudi njegovo organizacijo. Delujemo v  najetih prostorih, ki so bili v  letu 2009 obnovljeni. Skupaj z upokojenci smo pridobili večji prostor, ki ga uporabljamo za razne delavnice (sekcija ročnih del, pikado) in druženje članov.

Skrbimo  tudi za  ohranjevanje zdravja naših članov, s tem da jih vsako leto napotimo v zdraviliško rekreacijske objekte,  ki so last Zveze delovnih invalidov Slovenije in se nahajajo v Termah Čatež, Simonovem zalivu v  Izoli, Termah Ptuj, Rogaški Slatini, Radencih,  Fiesi in Šmarjeških Toplicah.

Tudi za delovne invalide in ostale člane, ki se želijo izobraževati je dobro poskrbljeno. Vsako leto so organizirani seminarji za  usposabljanje za aktivno življenje in delo invalidov in različne ustvarjalne delavnice, ki jih organizira Zveza delovnih invalidov Slovenije.

Društvo organizira za svoje člane izlete po domovini in tujini (Madžarska). Poskrbimo tudi, da se invalidi srečujejo v naravi na piknikih ob prijetni glasbi in plesu ali pogovoru in izmenjavi medsebojnih izkušenj in ob raznih priložnostih (dan žena, martinovanje, silvestrovanje).

V društvu delujejo različne športne sekcije – balinanje, pikado, streljanje z zračno puško, ribolov in pohodništvo. Vsako leto že tradicionalno obiščemo vsaj eno kulturno prireditev ob Mednarodnem dnevu invalidov,  redno obiskujemo hudo bolne, težko gibljive, v domu starejših bivajoče  in socialno ogrožene člane invalide. Ob koncu leta jih tudi obdarimo. Za člane, ki so se znašli v hudi materialni stiski, poskrbimo, da dobijo denarno pomoč. In še bi lahko naštevali.

Če ste se nam pripravljeni pridružiti in včlaniti v naše društvo, vas vabimo, da se oglasite v naši pisarni,  kjer vas bomo seznanili z vsemi  podrobnostmi.  Prisrčno vabljeni.