Napovednik

Sestanek razširjenega konzorcija Mreže MINVOS

Redni sestanek razširjenega konzorcija mreže MINVOS bo v torek 7. julija 2015, ob 12 uri, v prostorih Zavoda NEFIKS. Zaželjene so predhodne prijave na info@minvos.si.

Delovni skupini za pripravo Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva

Vabljeni k sodelovanju v delovnih skupinah za pripravo Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva, ki bosta 7. in 9. julija 2015.

Več informacij in prijave so dostopne TUKAJ.

Festival nekajenja

Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo v sodelovanju s članskimi nevladnimi organizacijami organizira že deveto leto zapored Festival nekajenja, tokrat v okviru Festivala Lent v Art kampu (mestni park Maribor) v sklopu Korenine srca.  Dne 8. in 9.7.2015 bodo tako prisotni v mestnem parku Maribor dopoldan od 10. do 13. ure in popoldan od 16. do 20. ure.

Več.

STROKOVNO USPOSABLJANJE ZA NVO NA PODROČJU ZDRAVJA: Zdravje in okolje: vpliv okoljskih dejavnikov na javno zdravje in preventiva KNB

Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo (SZOTK), vas vljudno vabi na STROKOVNO USPOSABLJANJE ZA NVO NA PODROČJU ZDRAVJA: Zdravje in okolje: vpliv okoljskih dejavnikov na javno zdravje in preventiva KNB

Strokovno usposabljanje bo v četrtek dne 09.07.2015 od 10. do 13. ure v predavalnici Slovenske zveze za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo (drugo nadstropje) na Partizanski cesti 12 v Mariboru in od 16. do 20. ure v Art kampu (mestni park Maribor) ob stojnici Slovenske zveze za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo.

 Več.

Preverite, ali ste na seznamu upravičencev do donacij 0,5 % dohodnine

Cnvos obvešča nevladne organizacije, da je ministrstvo za finance v sprejem vladi predložilo seznam upravičencev do donacij 0,5 % dohodnine za leto 2015. Na njem so v skladu z zakonom o dohodnini tiste nevladne organizacije, ki so pogoje za uvrstitev na seznam izpolnile najpozneje 31. 12. 2014.

Več informacij in povezava do seznama TUKAJ.

Izkoristite možnost brezplačnega mentoriranja za nevladne organizacije

Zainteresirane nevladne organizacije vabljene, da izkoristijo možnost brezplačnega mentoriranja s strani Mreže NVO za vključujočo informacijsko družbo.

Več

Povabilo k sodelovanju: Računalniki za socialno ogrožene

Društvo Duh časa vas vabi k sodelovanju v vlogi organizacije posrednice v okviru dejavnosti Računalniki za socialno ogrožene.

Namen dejavnosti je zmanjšati količino odpadne računalniške opreme v korist socialno ogroženih posameznikov in družin ter neprofitnih organizacij, s čimer želijo prispevati k dvigu digitalne pismenosti ter širitvi uporabe alternativnih računalniških rešitev.

Več informacij na POVEZAVI.

Slovenska filantropija išče prostovoljce za razdeljevanje viškov hrane

Slovenska filantropija išče prostovoljce za razdeljevanje viškov hrane.

Prijave za usposabljanje pošljite na prostovoljci@filantropija.org.

Za več informacij lahko pokličete na 031 611 037.

Spodbude za zaposlitev mladih diplomantov le še do konca junija

Delodajalci se še vedno lahko prijavite na javno povabilo Iz faksa takoj praksa, ki je odprto do porabe sredstev, najkasneje do 30. junija letos, ko se izteče končni rok za oddajo vaših ponudb.

Več

Praksa v NVO je zakon – omogočite prakso študentom v vaši organizaciji

V Regionalnem stičišču NVO Pomurja skupaj z drugimi stičišči v Sloveniji izvajamo nacionalno akcijo “Praksa v NVO je zakon” za opravljanje obvezne študentske prakse v nevladnih organizacijah (NVO). V stičišču pripravljamo bazo NVO pomurske statistične regije, ki bi rade v svoje vrste povabile študente praktikante – polne novega znanja, volje in energije – in jim omogočile opravljanje prakse.

Imate tudi vi veliko obveznosti in ste preobremenjeni? Menite, da je težko najti primerne sodelavce? Bi vam prav prišla pomoč mladih in zagnanih študentov?
Mladi so neobremenjeni z ustaljenimi vzorci razmišljanja in delovanja, zato lahko lažje pridejo do novih idej, ki jih v svojem delovnem okolju največkrat ne vidimo. Projektno delo po svoji naravi zahteva občasno povečanje števila sodelavcev in študentska praksa je lahko prava rešitev za to.
Če se želite vpisati v bazo ponudnikov študentske prakse, lahko to storite preko elektronskega obrazca.

Študentje v kolikor želite opravljati študijsko prakso v NVO, najdete več informacij na naslednji povezavi.

I, me, myself and the world around me – POLETNI TABOR

Štiridnevna delavnica z bivanjem in zabavo – KDO SEM, KAM GREM IN KAKO NAJ TJA PRIDEM? Za mlade v starosti od 17. do 21. let, z željo po odkrivanju lastnih sposobnosti in krepitve svoje podjetnosti. Delavnica se bo odvijala v apartmajskem naselju Ribnica na Pohorju.

  • Termin 1: 18. do 21. avgust 2015
  • Termin 2: 25. do 28. avgust 2015

 Več.

Skupaj za družbo zdravja

Ministrstvo za zdravje vabi k sodelovanju v javni razpravi o predlogu Resolucije o nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2015 – 2025 “Skupaj za družbo zdravja”.

Pripombe in predloge lahko posredujete najkasneje do 16. avgusta 2015.

Več informacij in dokument prek POVEZAVE.

5. kongres slovenskih humanitarnih organizacij

Vabimo vas na 5. Kongres slovenskih humanitarnih organizacij, ki bo potekal na mednarodni dan humanitarne dejavnosti, 19. avgusta 2015 v Termah Ptuj.

Project Lab! Kako načrtovati projekte v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji?

Zavod Movit vabi k prijavi na mednarodnem usposabljanju “Project Lab. Kako načrtovati projekte v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji”, ki bo od 10. do 12. septembra v Sloveniji.

Prijavite se lahko najkasneje do 30. junija 2015.

Več informacij in prijavnica prek POVEZAVE.

Gibanje je življenje in življenje je gibanje

Letošnji september bo zaznamovan z gibanjem, rekreacijo, športno rekreacijo in športom – prihaja Simbioza Giba 2015! V tednu med 21. in 27. septembrom 2015 bo projekt povezal resnično vse generacije, od – 9 mesecev do 100 + let. Po celotni Sloveniji bodo lokacije s športnimi objekti, vrtci, šolami in predvsem z naravnimi danostmi odprle vrata največjemu vseslovenskemu projektu medgeneracijskega sodelovanja.

Več informacij na POVEZAVI.

6. mednarodna konferenca ter srečanje članov in članic EUSPR

Evropsko združenje za raziskave v preventivi (»European Society for Prevention Research«) (EUSPR) in Inštitut »Utrip« napovedujeta 6. mednarodno konferenco ter srečanje članov in članic EUSPR, ki bo od 22. do 24. oktobra 2015 v Hotelu Lev v Ljubljani. Tema konference je »Preventiva brez besed« (»Prevention without Talking«). Ena od pomembnejših podtem bo tudi »prenos dognanj preventivne znanosti v prakso«. Na voljo bo tudi prostor za razne projektne sestanke in posebne diskusijske skupine.

Sestavni del konference bodo ponovno tudi predkonferenčne delavnice, ki jih bo 21. oktobra 2015 organizirala mreža evropska mreža SPAN (»Science for Prevention Academic Network«) (http://www.span-europe.eu/). Teme delavnic bodo potrjene in objavljene kasneje. V sklopu konference bodo potekali tudi 4. slovenski preventivni dnevi, o čemer vas bomo pravočasno obveščali na spletni strani www.preventivna-platforma.si.

Razpis za strokovne prispevke in druge podrobnosti bodo objavljene v kratkem na spletni strani EUSPR (http://euspr.org/sixth-euspr-conference/). Zaenkrat si v svoje koledarje shranite datum ter o prihajajoči konferenci obvestite vse vaše sodelavce in sodelavke ter druge kolege in kolegice, ki bi jih udeležba na konferenci utegnila zanimati. V primeru, da ste zainteresirani za aktivnejše sodelovanje na najavljenih oktobrskih dogodkih, se lahko neposredno obrnete na nas prek e-pošte: info@institut-utrip.si.

Mesec prostora 2015

Ministrstvo za okolje in prostor vabi, da se jim v oktobru pridružite pri obeležitvi Meseca prostora 2015. Osrednja tema je tokrat namenjena prostorskemu razvoju urbanih območij. Vabilo je namenjeno vsem, ki nameravate takrat organizirati dogodke, da jim sporočite načrtovane aktivnosti in poskrbeli bodo za skupno promocijo.

Več informacij na POVEZAVI.

PRETEKLI DOGODKI